4 Mart 2009 Çarşamba

Part 2 - EVRİM

Aslında bu hayatı yaşamak sanıldığı kadar zor değil, uzaktan bak
ınca denememiş olduğun herşey ürkütücü ve imkansız gelebiliyor. Sürekli bu gibi korkularla ve boş yere çırpınmakla meşgül ediyorsun kendini, oysa daha değerli durumlarda kullanabileceğin direnme gücünü sadece manasızca sarfetmis olduğunu anlıyorsun. Yaşadıgın sürece, asıl yapılması gereken şeyler direnmek ve temel değerlerinin yardımıyla kendini sartlandırmaktır, özgüvenini sağlamaktir, ancak bu şekilde doğru hedeflerine, " iç huzuruna" kavuşabiliyorsun.

İşte... "evrim" dediğimiz şey böyle bir uyanış olsa gerek, "zamana yada bu evrende var olan herşeye karşı savaş açmayı bırak" diyorsun kendine, zaten kazanamazsınki :)) Eğer kendi duyguların üzerinde hakimiyet sağlamış ve onları dengeleyebilmiş isen, senden daha huzurlu bir insan yoktur : AŞIRILARDAN arınmış olduğun için, herseyle daha büyük bir uyum içerisinde yaşamayı öğrenmiş oluyorsun.

Tüm bunlar nacizane ya
şantımdan edindiğim tecrübeler, hiç kimse yazdıklarımı birer öğüt veya hayat dersi olarak algılamasın lütfen, ne haddime ?!
Zaten hiç bir yazıyı örnek almamalı, bence her insan kendi deneyimlerini kendi doğrularıyla mutlaka yaşamalı, çevrenizdeki insanlara göre doğru veya yanlış hiç fark etmez. Önemli olan bir gün geriye bakıldığinda, çok büyük hasarlar tespit etmemek ve " evet ben mutluyum" diyebilmek...